Neco o Mne

Nakon završenog Pravnog Fakulteta i godina provedenih nad knjigom shvatio sam da Zakoni, uredbe i odredbe nisu za méně… Na žalost do tog otržnjenja došlo je relativno kasno, al na svu srecu ne i prekasno…

U početku je sve to krenulp kao hobi… Igrao sam se sa Photoshpom trudeci se da napravim grafiku imaginarne web stranice. Uz dosta truda, grešaka i pomoci sa mnogobrojnih tutorijala od Youtuba, prva web dizajnirana stranica ugledala je svetlost dana. Možda je to bila jedn od najružnijih dizajna koji je ugledao svetlost dana, al to me nije pokolebalo da nastavim dalje.

Kako su se moje dizajnerske sposobnosti poboljšavale, tim je rasla i moja želja da razvijam svoje sposobnosti i učim sešto novo. Ako věc napravim dizajn web stranice zašto nebi pokušao i da je prenesem na web? HTML, CSS, PHP, sve je to za méně bilo nepoznato… Korak po korak i polako su slike i textovi sa Photoshopa počeli da oživljavaju na mom monitoru.

Shvatio sam da problematika izrade weba nije tako jednostavna i da ne mogu u isto vreme da se bavim grafikom, front-endom i back-endom, Nisam želeo da budem prosečan u svému věc odlišan u jednoj od tih oblasti.

Prekratnicu u mojoj karijeri predstavljao je prelazak na WordPress. WordPress mi je u to vreme pružao tačno ono što mi je ne dostajalo – kvaltetan back-end( sa tenisom nemá nikakve veze  ). WordPress sam zavoleo od prvog dana. U početku sam koristio free Theme, da bi kasnije počeo da pravim svole. Taj trend sam zadržao i do današnjeg dana. Podigao sam malo svoj nivo Php-a,a uz pomoc start Theme Underscore S, izradjivao teme koje su odgovarale mojim potrebama. Nikada nisam koristio Child Theme , dosta me je to ograničavalo i mrzeo sam da preradjujem tudje kodove.

Kasnije su na red došli JQuery, Javascript, Gulp, NPM.. Za poslednjih par godina prevalio sam ogroman put koji je bio kao na klackalici – pun uspona i padova. Usponi su me motivisali a padovi terali da idem dalje. Ne smatram sebe čovekom koji u ovom poslu zna sve, znam i to da je prdamnom još dugačak put i da imam još dosta da učim, al takodje znam da sam izuzetno uporan i da cu u tome uspeti.
Danas raspolažem velikim znanjem u oblasti izrade weba i web dizajna. Pravim web stranice od početka do kraja, uniseci svo svoje znanje i iskustvo. Nudim fer odnos, visoki kvalitet i najpovoljnije cene.

Za svaki savet i puitanje kontaktirajte me preko kontakt formulara.

Aleksandar Bajic´

about me